De ce iubesc femeile ciocolata

Poți vizualiza aici infograficul complet „De ce iubesc femeile ciocolata.

Macheta-FB-Leonidas-de-ce-iubesc-femeile-ciocolata-[preview]-v1

De ce este ciocolata alimentul nr. 1 în lume după care femeile râvnesc?

Desigur că nu vom afla niciodată răspunsul clar. Dar cel puțin putem încerca.

Ciocolata produce fericire

Consumul de ciocolată alimentează receptorii “de fericire” ai femeii cu endorfine și serotonină. Serotonina este numită si „hormonul fericirii” fiind implicat și în “chimia dragostei”. Endorfina reduce intensitatea duerii și anxietatea, stimulează sistemul imun, intervine în procesul învățarii sau în adaptarea la lumină sau intuneric. Toate acestea conduc către un sentiment de fericire.

Ciocolata înseamnă eliberare de stress

Ciocolata a fost dintotdeauna promovată cu mesaje adresate în special femeilor, ca o metodă de a scăpa de emoțiile negative și de a lăsa totul deoparte. Astăzi, aceste mesaje au devenit subliminale, determinându-le pe femei să iubească ciocolata și să o asocieze cu clipe de relaxare.

Textura inconfundabilă

Ciocolata, în special pralinele, oferă acea textură caracteristică – dur la suprafață, moale înauntru. Atunci când se topește în gură, ciocolata crează senzații la nivelul papilelor gustative dar și la nivelul creierului, astfel încât vei vrea să prelungești sau să repeți la maxim momentul.

Femeile asociază ciocolata cu persoana iubită

Bărbații rafinați oferă ciocolată drept cadou. Asta îi face să fie apreciați de femei și percepuți ca fiind atenți la nevoile lor. Femeile se vor simți iubite, iar de fiecare dată când vor vedea ciocolată, se vor gândi la persoana iubită.

Momentele speciale din viața femeii

Copilăria, bunicii, primul sărut, prima despărțire, tortul miresei, o ieșire în oraș cu fetele…toate aceste momente plăcute sau mai puțin plăcute au un numitor comun: ciocolata! Femeile care iubesc viața vor alătura acelor momentele speciale clipe de degustare.

Energie!

Mixul de ingrediente active pe care ciocolata îl eliberează ajută femeile să fie și mame, și soții, și șefe, și gospodine și, în general, tot ce își propun. Ținând cont de faptul că femeile consumă mult mai multă ciocolată ca bărbații, să fie acesta unul dintre secretele energiei lor?

Macheta-FB-Leonidas-de-ce-iubesc-femeile-ciocolata-v1